IELTS FOR ACADEMIC PURPOSES

Χρειάζεσαι πιστοποίηση Ielts για το μεταπτυχιακό σου και άμεσα;

Πακέτα μαθημάτων ενός ή δύο μηνών με το σκορ που εσύ επιθυμείς!!!

Εστίασε σε οτι έχεις ελλείψεις και πέτυχε  high scores.

Ευέλικτα ωράρια και πολύ προσιτές τιμές σε ατομικά μαθήματα ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε φοιτητή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Extra tips για το writing *reports and graphs.

Πληροφορίες

Το Academic test του IELTS αξιολογεί το επίπεδο γνώσης αγγλικών για όσους θέλουν να σπουδάσουν ή να εκπαιδευτούν στην Αγγλική γλώσσα σε πτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο.

Το General Training test του IELTS απευθύνεται σε όσους επιθυμούν την εισαγωγή τους σε επαγγελματικά εκπαιδευτικά προγράμματα ή θέλουν να μεταναστεύσουν και να εργαστούν σε Αγγλόφωνες χώρες.

Αποτελείται απο 4 μέρη: έκθεση, κείμενα, ακουστικό και προφορικά. Εξετάσεις διενεργούνται δυο φορές το μήνα και τα αποτελέσματα βγαίνουν σε δυο εβδομάδες.

Η κλίμακα βαθμολόγησης του IELTS έχει άριστα το 9. Το αποτέλεσμα σας μπορείτε να το μάθετε σε 13 ημέρες μέσω internet, καθώς και να ζητήσετε να σταλεί και στα ιδρύματα ή εταιρίες που επιθυμείτε.

Το test IELTS διαρκεί συνολικά 2 ώρες και 45 λεπτά. Περιλαμβάνει τα παρακάτω:

Ενότητα Χρόνος Πλήθος ερωτήσεων
Listening 30′ 40
Reading 60′ 40
Writing 60′ 2 θέματα
Speaking 11-14′ Συνέντευξη


ACADEMIC WRITING: Στο πρώτο θέμα θα πρέπει να αναλύσεις, να περιγράψεις και να εξηγήσεις στοιχεία τα οποία παρουσιάζονται μέσα σε στατιστικές μελέτες, διαγράμματα και γραφήματα. Στο δεύτερο θέμα του IELTS Writing, οι υποψήφιοι χρειάζεται να αναλύσουν, να εκφράσουν την γνώμη τους η να προτείνουν λύσεις σχετικά με κάποιο θέμα.

ACADEMIC READING: Περιέχει σαράντα ερωτήσεις βασισμένες σε τρία μεγάλα κείμενα τα οποία αποτελούν αυθεντικό υλικό από βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά και θεωρούνται κατάλληλα για άτομα που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν πανεπιστημιακές σπουδές ή την επαγγελματική τους καριέρα.

LISTENING:Αποτελείται από 4 sections και διαρκεί 30 λεπτά. Οι υποψήφιοι ακούνε 4 ηχογραφημένα κείμενα, μονολόγους ή συζητήσεις και απαντούν σε ερωτήσεις βασισμένες σε αυτά. Οι ερωτήσεις αυτής της εξέτασης του IELTS, ελέγχουν την ικανότητα των σπουδαστών να κατανοήσουν τη βασική ιδέα, το σκοπό, λεπτομέρειες σχετικά με γεγονότα, απόψεις και συναισθήματα όπως αυτά εκφράζονται από τους ομιλητές. Χρησιμοποιείται μεγάλη ποικιλία από φωνές και προφορές και οι υποψήφιοι IELTS ακούνε τις ηχογραφήσεις μόνο μια φορά.

Part 1. Μια συζήτηση ανάμεσα σε δυο άτομα σε ένα καθημερινό περιβάλλον

Part 2. Ένας μονόλογος σχετικά με ένα κοινωνικό καθημερινό θέμα

Part 3. Μια συζήτηση ανάμεσα σε δυο έως τέσσερα άτομα μέσα σε ένα ακαδημαϊκό ή εκπαιδευτικό περιβάλλον (π.χ. ένας καθηγητής πανεπιστημίου συζητάει μαζί με ένα φοιτητή σχετικά με μια εργασία)

Part 4. Ένας μονόλογος πάνω σε ένα ακαδημαϊκό θέμα, π.χ. μια πανεπιστημιακή διάλεξη

ACADEMIC SPEAKING:

Η προφορική εξέταση αξιολογεί την χρήση προφορικού λόγου και διαρκεί 11- 14 λεπτά. Οι ερωτήσεις του speaking του IELTS, είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε οι υποψήφιοι να μην μπορέσουν να αναπαράγουν απαντήσεις οι οποίες έχουν μάθει εκ των προτέρων. Κάθε τεστ ηχογραφείται.

Part 1. Ο εξεταστής κάνει μερικές ερωτήσεις σχετικά με θέματα οικεία στον υποψήφιο IELTS, όπως οικογένεια, σπουδές/ εργασία, προσωπικά ενδιαφέροντα. Αυτό το μέρος διαρκεί 4- 5 λεπτά.

Part 2. Ο εξεταστής σου δίνει μια κάρτα όπου παρουσιάζεται ένα θέμα. Έχεις 1 λεπτό προετοιμασίας και μετά δίνεις την απάντησή σου, μέσα σε περίπου δυο λεπτά. Ακολουθούν ερωτήσεις του εξεταστή σχετικά με το θέμα.

Part 3. O εξεταστής σε ρωτάει επιπλέον ερωτήσεις που σχετίζονται με το θέμα του δεύτερου μέρους, αυτού του τμήματος του IELTS test. Σε αυτό το μέρος της εξέτασης, οι ερωτήσεις θα αφορούν θέματα πιο γενικά, στα οποία οι εξεταζόμενοι πρέπει να επιχειρηματολογήσουν εκφράζοντας την άποψή τους. Αυτό το μέρος εξέτασης IELTS, διαρκεί 4 – 5 λεπτά.

Για πόσο καιρό είναι έγκυρα τα scores του IELTS;

Για περίοδο 2 χρόνων από την ημερομηνία εξέτασης.

κόστος

Εξέταστρα 201 ευρώ συν μαθήματα ατομικά ή σε γκρουπ ανάλογα με το σκορ που επιθυμείτε και το επίπεδό σας. Το κόστος για ατομικά μαθήματα είναι 15ε/ώρα και σε γκρουπ 200ε πακέτο 20 μαθημάτων.

Leave a Reply