ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

Στο ΚΞΓ Τζάικου λειτουργούν τα ακόλουθα τμήματα για παιδάκια :
4-6 years: nursery school
Είναι τα μικρότερα παιδιά της σχολής μας! Μαθαίνουν με βιωματικό τρόπο το αγγλικό αλφάβητο, βασικό λεξιλόγιο κι εκφράσεις και συμμετέχουν σε δραστηριότητες και κατασκευές που σκοπεύουν να διδάξουν την κουλτούρα και να τους βοηθήσουν να αφομοιώσουν την προφορά.
Τα μαθήματα περιλαμβάνουν βιβλία με όμορφη εικονογράφηση, μια σειρά από κατασκευές με την καθοδήγηση δασκάλου, βιωματική μάθηση με τη χρήση props, role play, δραματοποίηση, μουσικοκινητικά μαθήματα κάθε δυο εβδομάδες με ειδική παιδαγωγό, videos και τραγούδια.
Τα μαθήματα γίνονται σε όμορφο περιβάλλον με χρήση smartboard /πίνακα αφής για ατελείωτο παιχνίδι στα Αγγλικά, εφαρμογές tablets και parafernalia (playdough, props, κάρτες, επιτραπέζεια κτλ).
6-12 years: Junior and Senior classes
Είναι οι βασικές τάξεις των Αγγλικών! Μαθαίνουμε τη γλώσσα με τους πιο ευρηματικούς τρόπους! Η γλώσσα είναι επικοινωνία και στόχος μας να την μάθουμε όσο πιο φυσικά γίνεται.
Έχουμε υιοθετήσει κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό (βιβλία, cds, εφαρμογές) και προσπαθούμε να δημιουργούμε ευκαιρίες στις οποίες οι μαθητές αντιλαμβάνονται πως η γλώσσα είναι ζωντανή κι όχι μια λίστα λέξεων και κανόνων που θα ‘παπαγαλίσουμε’ !
Χρησιμοποιούμε όλη την τελευταία τεχνολογία ακόμα και για την εκμάθηση λεξιλογίου (quizlet), project αλληλογραφίας με μαθητές από όλο τον κόσμο και debates/ παρουσιάσεις ανάλογα με το επίπεδό μας.
Η αξιολόγηση γίνεται μέσα από εργασίες και ελάχιστα τεστ, τα οποία δεν αγχώνουν αλλά προάγουν την γνώση και την ευγενή άμιλλα! Έχουμε εισάγει το καινοτόμο σύστημα SRS STUDENT RESPONSE SYSTEM, που χρησιμοποιείται από πανεπιστήμια του εξωτερικού προκειμένου οι μαθητές να απαντούν σε ερωτήματα ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας τηλεκοντρόλς και να βλέπουν τις απαντήσεις αμέσως, με το δάσκαλο να εξηγεί τα σωστά ώστε να μαθαίνουμε όλοι!
Λειτουργούμε δανειστική βιβλιοθήκη με πολλά βιβλία για κάθε level και μια σειρά dvds καθώς επίσης και Computer Lab όπου με το σύστημα Belt ελέγχουμε πως οι μαθητές μας έχουν αφομοιώσει την ύλη της εβδομάδας και λύνουμε τυχόν έξτρα απορίες.

12-15 years: exam classes
Επειδή η πιστοποίηση είναι απαραίτητη προκειμένου να προοδεύσουμε σε σπουδές αλλά και να αποδείξουμε τις γνώσεις μας με κάποιο χαρτί, έχουμε καθιερώσει τμήματα exams, στα οποία οι μαθητές μαθαίνουν tips για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις και των πιο δύσκολων πιστοποιητικών. Αναλαμβάνουμε κυρίως Cambridge, Michigan εξετάσεις αλλά και MSU, ESB κατόπιν συνεννόησης.
Οι μαθητές παρακολουθούν προετοιμασία όλη τη χρονιά με εξτρα ώρες για mock exams μετά τα Χριστούγεννα και παίρνουν όσο εξτρα υλικό χρειάζονται από τη γραμματεία του ΚΞΓ . Συνεργαζόμαστε με τους εξεταστικούς φορείς ώστε να περάσουν κι από mock exams επίσημων φορέων πριν τις τελικές εξετάσεις.
Δίνουμε έμφαση σε όλα τα skills (speaking, writing, reading, use of english, listening) και προσφέρουμε και εξατομικευμένη διδασκαλία αν κάποιος την προτιμάει.