ΑΓΓΛΙΚΑ PROFICIENCY

Πρόκειται για την άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό πλαίσιο Γλωσσών CEFR. Για να φτάσει κανείς στο επιθυμητό επίπεδο χρειάζεται όχι μόνο πολλή προσωπική δουλειά αλλά και υπεύθυνη καθοδήγηση από τους καθηγητές του Κέντρου Ξένων Γλωσσών. Είναι σημαντικό λοιπόν να επιλέξουμε ένα σχολείο με πρόγραμμα που να καλύπτει τις προσωπικές μας ανάγκες, αναδεικνύοντας τα δυνατά μας σημεία και βελτιώνοντας τις αδυναμίες μας ώστε να εξαλειφθούν εντελώς.
Τί είναι όμως η άριστη γνώση της γλώσσας; Φυσικά όχι μόνο το να γνωρίζω τη γραμματική και το λεξιλόγιο αλλά να μπορώ και να χειριστώ τη γλώσσα με native-like άνεση σε προφορικό και γραπτό λόγο προκειμένου να επικοινωνήσω για τις ανάγκες της δουλειάς μου ή των σπουδών μου.
Χρειάζομαι επομένως ένα syllabus που να εστιάζει σε όλες τις απαραίτητες δεξιότητες: προφορικά, γραπτά, κατανόηση κειμένου, ακουστικό κτλ Χρειάζομαι ένα πλάνο σπουδών με βιβλία που να καλύπτουν την ύλη και τα πιθανά κενά μου και καθηγητές με εμπειρία που να με κάνουν να νιώθω αυτοπεποίθηση ότι θα πετύχω το στόχο μου: όχι απλά να πάρω το χαρτί -γιατί αυτό είναι το μόνο σίγουρο-αλλά και να μάθω τη γλώσσα σε άριστο επίπεδο.
Λόγω των απαιτήσεων της εποχής τα τμήματα μας έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι ταχύρρυθμα, με ένα εξάμηνο παρακολούθησης ο μαθητής να φτάνει στο στόχο του. Τα μαθήματα γίνονται 2 φορές την εβδομάδα και είναι διάρκειας 5 διδακτικών ωρών ενώ λίγο πριν τις εξετάσεις οι μαθητές έρχονται 3 φορές στο σχολείο προκειμένου να κάνουν mock test (εξετάσεις προσομοίωσης) ώστε να εξασκηθούν και στο χρόνο. Υπάρχει δυνατότητα για εξτρα ακουστικά σε Η/Υ για να βελτιώσουμε την απόδοσή μας στο Listening. Οι εξεταστικοί φορείς που συνεργαζόμαστε μας παρέχουν τη δυνατότητα για εξετάσεις προσομοίωσης και στα προφορικά με εξεταστές εντελώς δωρεάν. Τα πιστοποιητικά για τα οποία προετοιμάζουμε είναι όσα αναγνωρίζονται από τον ΑΣΕΠ κι αναγράφονται στην εφημερίδα της κυβέρνησης (πχ Michigan, Cambridge, Msu, Esb, Nocn κτλ)
Με συστηματικό διάβασμα κι άφθονη εξάσκηση στην αίθουσα, καθώς και υλικό δικό μας, οι 6 μήνες είναι αρκετοί για να πετύχουμε το Γ2.